huishoudbeurs

Organisatie Huishoudbeurs vreest voor veroudering van de bezoekers

Naar eigen zeggen richt de organisatie van de Huishoudbeurs zich voornamelijk op jongeren. De organisatie is dan ook bank voor de veroudering van de bezoekers. De huidige bezoekers van de Huishoudbeurs zijn gemiddeld 40 tot 42 jaar oud, aldus de organisatie van de jaarlijks terugkerende beurs.

Gemiddelde leeftijd

Deze gemiddelde leeftijd van ongeveer 40 jaar ziet de organisatie van de Huishoudbeurs dan ook graag iets zakken. De organisatie richt zich dan ook steeds meer op het omturnen van de Huishoudbeurs naar een lifestylebeurs. De organisatie hoopt op deze manier jongere bezoekers aan te trekken en zo de gemiddelde leeftijd wat te kunnen alten zakken. De organisatie richt zich dan ook al een aantal jaar achter elkaar voornamelijk op jongeren, omdat ze niet graag willen verouderen. Er wordt dan ook onder andere een Model Convention georganiseerd door de mensen achter de Huishoudbeurs. Hierbij worden meisjes gescout door enkele vooraanstaande modellenbureaus. Daarnaast heeft de organisatie ook een groot aantal populaire en bekende vloggers uitgenodigd om de Huishoudbeurs te komen bezoeken. De organisatie richt zich hiermee duidelijk op een jonger publiek, om de veroudering van de bezoekers tegen te gaan.

De cijfers van de afgelopen jaren die de organisatie bekend heeft gemaakt laten niet blijken dat er daadwerkelijk ook meer jongeren zijn die de beurs bezoeken. Wel zien de exploitanten op de beurs een verandering volgens de organisatie van de Huishoudbeurs. Deze exploitanten zien steeds meer jongeren en spreken de organisatie hier ook op aan.

Nieuw project

Daarnaast vertelt de organisatie achter de Huishoudbeurs met een nieuwe project bezig te zijn. Hierbij richten zij zich ook op een jongere doelgroep en zijn ze van mening dat deze jongere doelgroep hier ook veel interesse in zal hebben. Dit nieuwe project wordt door de organisatie Huishoudbeurs 2020 genoemd.

Dit project staat geheel in het teken om de Huishoudbeurs binnen korte tijd toekomst gerichter te willen maken om zo ook in 2020 nog steeds een jonger publiek te kunnen verwelkomen. Hierbij wordt de oorspronkelijke gedachte van de Huishoudbeurs wat los gelaten en richt de organisatie zich meer op concerten en foodtrucks die plaatsvinden tijdens de beurs. Daarnaast is de organisatie van mening dat er nog een hal bij kan komen om zo nog meer en gerichter uit te kunnen breiden.

Door middel van deze nieuwe ontwikkelingen en toevoegingen aan de beurs is de organisatie van mening dat er in het jaar 2020 een groot aantal nieuwe jongere bezoekers naar de beurs zullen komen.

Verjonging

Na afloop van de 71ste editie van de Huishoudbeurs stelt de organisatie dat deze editie door veel jongeren is bezocht. Zo behoorde ruim 33 procent van de bezoekers in de categorie leeftijd tot 29 jaar. Hiermee is deze leeftijdscategorie met 6 procent toegenomen. De afgelopen editie van de Huishoudbeurs stond dan ook in het teken van de toekomst om zo jongere bezoekers aan te trekken. Zo stonden onder andere vernieuwingen op het gebied van shoppen en huishouden centraal tijdens de afgelopen Huishoudbeurs. In totaal trok de 71ste editie van de Huishoudbeurs in negen dagen 250.000 bezoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *